Позиция за Истанбулската конвенция

s

Какъв е проблемът на хората с Истанбулската конвенция – това е проблемът със собствените им страхове.

Първо, няма такава дума джендър – това е английската дума за пол, но в случая идеята е тази дума да се използва като синоним на нещо мръсно и затова използваме английската версия. Очаквам скоро някой българин да набие някой в чужбина, ако го питат на английски какъв пол е.

Второ, няма нищо кой знае колко скандално в конвенцията. Цитирам : “gender” shall mean the socially constructed roles, behaviours, activities and attributes that a given society considers appropriate for women and men. Аз лично не виждам нищо скандално в това.

Трето, хем много мразим ислямистите, че потискат жените, но сега всички са срещу тази конвенция, която реално защитава жените.

Четвърто, не знам как гей браковете могат да попречат на един хетеро мъж. В крайна сметка таргетите на хетерото и хомото са различни. Отглеждането на деца било проблем – така като гледам много деца са зле отгледани и в хетеро бракове.

Една крайна част от хората винаги е неудовлетворена, защото космосът й е крив – все гейовете, бежанците и циганите ще им пречи, че те не могат да постигнат целите си.

Боян Чипанов, 20.02.2018.